MOTTO : "Soselele sunt ca sanatatea: cand ele sunt ireprosabile, nimeni nu le baga in seama." ("Revista drumurilor" - 1934)

25000 
APDP
cnadnr
cestrin

Predarea lucrarilor de publicitate

        Lucrarile de publicitate predate pentru tipar pe suport informatic sunt acceptate in formatele PDF, TIF sau JPG. In cazuri exceptionale se accepta documente QuarkXPress 4-6, Photoshop, Office XP.
        Fisierele TIF trebuie sa aiba minimum 300 dpi si trebuie obligatoriu sa respecte standardul de culoare CMYK.
        Toata informatia inclusa in fisierele prezentate mai sus, incluzand imagini, fisiere EPS vectoriale si text, trebuie sa fie in modul de culori CMYK. Textele din fisierele EPS vectoriale vor fi convertite in curbe.
        Toate fonturile si imaginile trebuie sa fie incluse in documentul final ("Embed all fonts" pentru fisierele PDF; "Collect for output" pentru QuarkXpress).
        Fisierele finale PDF trebuie livrate in forma compusa (CMYK), nu separate pe culori, sa fie compatibile cu versiunea Adobe 7.0 si sa fie facute cu optiunea "PDF for prepress".
        Imaginile cu raster nu trebuie sa aiba mai putin de 300 dpi.
        Documentul trebuie adus la formatul brut (formatul brut este formatul finit la care se adauga 5 mm pe contur pentru taiere). Paginile unui document trebuie sa fie asezate in ordinea lor fireasca, incepand cu pagina 1.
        Daca folositi orice alt tip de fisiere sau programe de DTP, va rugam sa ne contactati.

Suportul de date

        Suportul de date pe care il preferam este CD-ROM-ul, DVD-ul, memorii flash sau transmisii digitale via Internet (ftp, e-mail, transfer.ro catre adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).
        Pentru a evita unele probleme, fiecare suport de date trebuie insotit de o listare a structurii sale de directoare.

Semne de taiere si dimensiuni

        Semnele de potrivire si de taiere NU trebuie incluse in documentele finale de tip PDF sau TIF. Va rugam sa va asigurati ca toate componentele unei pagini care trebuie sa apara in intregime in cadrul ei (cum ar fi textele sau obiectele care trebuie neaparat sa nu se taie) sa fie pozitionate la cel putin 5 mm in interiorul cadrului paginii finale.
        De asemenea, obiectele care se vor taia, trebuie sa iasa in afara cadrului paginii finale cu minimum 5 mm.
        Valorile minime ale culorilor nu trebuie sa fie sub 5% raster. Portiunile cu culori sub 5% raster nu se vor imprima pe hartie.
        Evitati sa folositi corpuri de litera foarte mici (inferioare lui 6) sau tipuri de caractere foarte subtiri. Literele foarte mici, serifele fine sau liniile subtiri nu sunt recomandate a se folosi. Totusi, daca doriti sa folositi astfel de elemente, ele trebuie obligatoriu restrictionate la o singura culoare de baza, pentru a se evita problemele de suprapunere.

Predarea articolelor

        Articolele predate pentru tiparire sunt acceptate in formatele DOC, DOCX sau RTF. Fisierele vor contine numai textsi/sau tabele si/sau grafice realizate in Word sau Excel.
        Fisierele acceptate pentru ilustratii, scheme si grafice sunt JPG, TIF, BMP, PNG (pentru foto), AI - vers. CS2 maxim, WMF, PNG, EPS (pentru scheme, grafice).
        Nu se accepta fisiere DWG (ACAD). Fisierele DWG vor fi deschise cu AI - vers. CS2 maxim si vor fi scalate astfel incat sa intre intr-un format A3 inainte de predarea lor.
        Materialele predate spre publicare vor fi scrise cu diacritice. Se va evita scrierea in intregime a titlurilor, denumirilor sau a numelor cu majuscule.
        Deoarece materialul va fi machetat in Revista "DRUMURI PODURI" si va trebui sa respecte stilul acesteia, in unele cazuri aranjarea textului si/sau a ilustratiilor din documentul original nu va fi respectata.
        Suportul de date pe care il preferam este CD-ROM-ul, DVD-ul, memorii flash sau transmisii digitale via Internet (ftp, e-mail, transfer catre adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

new Orlen
Logo Wirtgen
CarpatCement
  IRIDEX
sigla-adc
sigla-autodesk
Geobrugg
allplan-scia
Roadplus
Bitunova